دانشگاه امیرکبیر یکی از باسابقهترین مؤسسات آموزش عالی کشور در زمینه فنی و مهندسی است و تاکنون موفق شده است خدمات گستردهای را برای دستیابی به اهداف والای خود ارائه دهد. این دانشگاه در حال حاضر جزو برترین دانشگاههای کشور است که دانشجویان خود را در رشتههای مختلف تربیت میکند تا افراد شایستهای را به جامعه ایرانی تحویل دهد.
برای آشنایی مختصر در مورد دانشگاه امیرکبیر و جایگاه آن در میان دانشگاههای برتر کشور در ادامه اطلاعاتی را برای شما بیان خواهیم کرد.
معرفی دانشگاه امیرکبیر
دانشگاه امیرکبیر برای اولین بار در سال 1335 هسته اولیه خود را به صورت رسمی تاسیس کرد و به عنوان دانشگاه پلیتکنیک تهران به منظور توسعه فعالیتهای دو موسسه مهندسی راه و ساختمان و هنرسرای عالی ایجاد شد. این دانشگاه یک سال بعد، از طریق آزمون داخلی از میان داوطلبان ثبتنام در این دانشگاه دانشجو قبول کرد. در سال 1337 نیز دانشگاه امیرکبیر فعالیت آموزشی پلیتکنیک خود را با پنج رشته مهندسی برق و الکترونیک، مکانیک، نساجی، شیمی و راه و ساختمان آغاز کرد.
با ادامه فرآیند دانشگاه امیرکبیر این دانشگاه در سال 1375 بخشهای مختلفی را به موسسه آموزشی خود اضافه کرد.
- دانشکده فنی: این دانشکده هسته اصلی پلیتکنیک تهران است که 6 انستیتو یا گروه آموزشی دارد. این گروههای آموزشی مهندسی برق و الکترونیک، مهندسی شیمی و پتروشیمی، مهندسی نساجی و پلیمر، مهندسی مکانیک، مهندسی معدن و مهندسی صنایع هستند.
- دانشکده تربیت دبیر فنی و علوم: این دانشکده با همکاری وزارت آموزش و پرورش در سال 1355 ایجاد شد.
- دانشکده علوم پایه و کامپیوتر: این دانشکده برای دانشجویان دانشکدههای دیگر درسهای پایه را ارائه میدهند که در این دورهها دانشجویان از دانشکده مدرک دریافت نمیکنند.
- انستیتو تحصیلات تکمیلی و تحقیقات: برای اداره و سرپرستی مقطع کارشناسی ارشد و امور تحقیقاتی دانشگاه انستیتو تحصیلات تکمیلی و تحقیقات ایجاد شد که در آن زمان مرکز تحقیقات صنایع غذایی زیر نظر این انستیتو بود.
- سرپرستی مدرسه عالی راه و ساختمان: این بخش نیز از سال 1356 به پلیتکنیک تهران اضافه شد و به عنوان پنجمین بخش پلیتکنیک تهران فعالیت میکند.
جهت دانلود کتاب تاریخ تحلیلی صدر اسلام روی لینک کلیک کنید.
در حال حاضر دانشگاه صنعتی امیرکبیر 16 دانشکده، 15 آزمایشگاه، 23 کارگاه و چند شعبه در شهرهای مختلف از جمله بندرعباس و ماهشهر دارد. تعداد دانشجویان دوره کارشناسی آن 7 هزار نفر هستند که در 33 رشته مختلف تحصیل میکنند. دانشجویان دوره کارشناسی ارشد آن 1200 نفر هستند که در 43 رشته مختلف درس میخوانند. دانشجویان دکتری آن نیز 200 نفر هستند که در 34 رشته مختلف در این دانشگاه تحصیل مینمایند.
تعداد اساتید دانشگاه امیرکبیر 500 نفر است که با کمک دانشجویان خود موفق شدند 1200 اختراع را در این دانشگاه ثبت کنند و بیش از 35200 مقالات در کنفرانسها و 31200 مقالات ISI را ارائه دهند.
افتخارات دانشگاه امیرکبیر تهران
دانشگاه پلیتکنیک تهران به عنوان یکی از بهترین دانشگاههای کشور تاکنون افتخارات کشوری و بینالمللی زیادی را کسب کرده است که این افتخارات نشان میدهد دانشجویان و اساتید آن سخت کوش هستند و برای بالا بردن جایگاه این دانشگاه تلاش میکنند.
جهت دانلود کتاب تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی روی لینک کلیک کنید.
- دانشگاه امیرکبیر در برخی از رشتهها مانند رشتههای مهندسی مکانیک، مهندسی برق، مهندسی شیمی، مهندسی نساجی، مهندسی پزشکی، مهندسی هوافضا، مهندسی عمران و مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات به عنوان قطب علمی کشور فعالیت میکند.
- تاکنون موفق به برگزاری کنفرانسها، سمینارها و همایشهای مختلف علمی در سطوح ملی و بینالمللی شده است.
- این دانشگاه رتبه اول را ارتباط صنعت با دانشگاه و انجام طرحهای مهم ملی به دست آورده است.
- دانشجویان و نخبههای این دانشگاه تاکنون موفق شدند عناوین ارزندهای را در رقابتهای مختلف علمی دانشجویی در سطح جهان کسب کنند.
- دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق شدند در جشنواره خوارزمی رتبه ممتاز را کسب کنند و دهها جایزه و عناوین برتر المپیادهای دانشجویی ملی و بینالمللی به دست بیاورند.
- رتبه اول تحقیقات را در میان دانشگاههای فنی مهندسی کشور کسب کردند.
- با اعطای تسهیلات مختلف به نخبگان و استعدادهای درخشان کشور قصد دارد آنها را جذب کند.
- دانشگاه پلیتکنیک تهران مجهز به آزمایشگاههای مدرن است.
لیست دانشکدههای دانشگاه امیرکبیر
دانشگاه پلیتکنیک تهران هماکنون 16 دانشکده دارد و در آن 6 گروه آموزشی مستقل و 3 واحد آموزشی در ماهشهر، بندرعباس و گرمسار هستند. این دانشگاه یک پردیس بینالمللی و یک مرکز آموزش الکترونیکی نیز دارد. حال در ادامه لیست دانشکدههای دانشگاه امیرکبیر را بیان میکنیم.
- دانشکده مهندسی نساجی
- دانشکده مهندسی صنایع و سیستمهای مدیریت
- دانشکده مهندسی شیمی
- دانشکده مهندسی دریا
- دانشکده مهندسی معدن و متالوژی
- دانشکده مهندسی برق
- دانشکده مهندسی مکانیک
- دانشکده مکانیک دانشگاه امیرکبیر
- دانشکده مهندسی پزشکی
- دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست
- دانشکده عمران دانشگاه امیرکبیر
- دانشکده مهندسی نفت
- دانشکده مهندسی هوافضا
- دانشکده مهندسی پلیمر و رنگ
- دانشکده مهندسی پلیمر دانشگاه امیرکبیر
- دانشکده مهندسی هستهای و فیزیک
- دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر
- دانشکده مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات
- دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه امیرکبیر
برای دانلود کتاب فارسی عمومی پیام نور روی لینک کلیک کنید.
امکانات رفاهی دانشگاه امیرکبیر
دانشگاه پلیتکنیک تهران برای فراهم کردن امکانات رفاهی دانشجویان خود هر ساله تسهیلات جدیدی را به آن اعطا میکند. این دانشگاه بیش از 20 خوابگاه دانشجویی دارد که دانشجویان در آن میتوانند اسکان کنند؛ زیرا این دانشگاه میداند که اولین دغدغه دانشجویان غیربومی این دانشگاه، خوابگاه است؛ بنابراین برای تامین خوابگاه دانشجویی تلاش بسیار کرده است.
این دانشگاه برای رفاه دانشجویان خود امکانات دیگری مانند مرکز مشاوره دانشجویی، سلف سرویس، مرکز بهداشت و درمان و واحدهای خدماتی از قبیل آرایشگاه، خشکشویی، ساعت سازی، خیاطی، کفاشی، بوفهها و فروشگاههای دانشجویی و غیره در نظر گرفته است. شما میتوانید با قبولی در این دانشگاه از آنها بهرهمند شوید.
در این دانشگاه 10 کانون فرهنگی هنری و تعداد زیادی انجمنهای علمی، شوراهای صنفی، نشریات و تشکلهای دانشجویی وجود دارند که تلاش میکنند استعدادهای دانشجویان را در زمینههای فرهنگی، هنری و علمی شکوفا کنند.
دانشگاه پلیتکنیک تهران برای دانشجویان خود امکانات ورزشی نیز در نظر گرفته است. به طوری که آنها میتوانند از سالنهای ورزشی والیبال، بسکتبال، بدمینتون، هندبال، بدنسازی، کشتی و غیره به صورت مجزا برای دانشجویان دختر و پسر استفاده کنند.
جهت دانلود کتاب دانش خانواده و جمعیت روی لینک کلیک کنید.
سوالات متداول
نام دیگر دانشگاه امیرکبیر چیست؟
نام دیگر دانشگاه امیرکبیر دانشگاه پلیتکنیک تهران است.
آیا دانشگاه امیرکبیر بدون آزمون نیز دانشجو قبول میکند؟
بله؛ شما در صورت تمایل میتوانید در رشتههای بدون کنکور دانشگاه پلیتکنیک تهران نیز قبول شوید.
آیا دانشگاه امیرکبیر جزو دانشگاههای شهریه پرداز کشور است؟
دانشجویانی که در نوبت روزانه قبول شدند نباید شهریه پرداخت کنند؛ اما دانشجویانی که در نوبت شبانه یا پردیس خودگردان قبول شدند باید شهریه پرداخت کنند.